Posts

nukilan sangat ke???????????

konsep bila kita hidup dengan ramai manusia, maksudnya banyak lah juga ragam2 yang kita kena hadap. aku nie nak kata tak kisah sangat tu xda la, mustahil lah aku tak ambil peduli. kalau ikutkan rasa aku terasa nie rasa dah menggunung dah.. tapi.. aku cuba menerima semua keadaan nie, bila depa boleh terima aku, harap sem nie cepat berlalu, tak sabar nak habis study.

mood sedih tak boleh balik kampung

Dunia sekarang dah tak kisah pasal persahabatan.. bukan semua but mostly.. aku sendiri ramai kawan, dan dari setiap orang yang aku berkawan banyak kerenah yang aku boleh belajar.. aku admit aku sendiri banyak kekurangan.. kalau ada orang yg boleh menerima kekurangan aku, sangat bersyukur aku rasa sebab bukan semua manusia boleh terima aku.. okay dah la tu mukadimah.. nak berkawan nie ada satu prinsip ja kena pegang, tak ada yang kalah, tak ada yang menang.. and its always win win situation, jangan la tamak semua hg nak menang.. nanti orang naik menyampah dengan hg tahu plak kan nak sentap..
okay Ramadhan tahun nie sambut la aku sensorang dekat bumi Melaka nie, disebabkan tak cuti la apa lagi.. bukan main seronok lg mereka yang balik tu.. hemm.. please appreciate every moment u can spend with ur family, nanti bila family xda depan mata baru nak sedih2 xguna dah..  arghhhh i really want to go back.. i miss my parents so much.. sedihhhh

swing

fuhh fuhhh..
tak da la bersawang sangat blog aku nie.. tapi ajet2 kekangan masa so xupdate..
okay..
dalam sebulan nie aku rasa ramai kawan2 aku yang kehilangan orang tersayang.. salam takziah buat semua kengkawan.. aku hanya mampu berdoa dari jauh.. maafkan aku tak da masa susah ampa.. dan juga yang baru mendirikan rumah tangga.. cuma aku ja tak tau bila nak mendirikan.. haha..

aku nie dah sebulan mood swing.. nak tak nak layan orang bukan sebab apa.. sebab banyak masalah ja.. antaranya masalah utama aku phone rosak.. serious bila pinjam barang orang, even kawan sendiri pon perghhh hati dia punya tak tenang.. malu jangan dikira la..

yess orang cakap jangan cakap tak ada duit nanti Allah tak bg rezeki.. tp bagi aku mudah ja.. tak da duit sedar diri.. selagi boleh bertahan la tu bertahan la.. kadang2 aku rasa aku amik kesempatan dekat kawan2 aku sendiri..
terima kasih sebab sentiasa time susah dan senang aku.. aku harapkan persahabatan kita kekal dan kita dapat ke syurga Nya bersama.. i…

adik mai melaka

huhh bersawang..
adik.. tq so much for yesterday.. i really thought u did'nt come together with syera and paah. i'm so surprise.. thank you so much.. i'm so happy, and no one knows how happy i am.. rasa macam nak peluk2 adik semalam, nak menjerit time jumpa, tapi biasala kan ego. bajet relex ja, dalam hati perghhh terharu, gembira, nak menangis semua ada.. i really hope this is not the last. haha.. please take care of yourself, keep smiling no matter what happen to you, just trust n believe Allah is always there for u, no matter how busy you are with you business, but please focus on study too. i know you can do it. nak pesan jangan lupa makan, rasa adik tak kan pernah lupa makan. tq for the Kit Kat. xsangka adik ingat lagi.. hahaha.. u never changed. i love you adik in shaa Allah dunia dan akhirat.

KAKAK YG HILANG TAK DAPAT DIGANTI

hari nie aku tengok betapa dalamnya kasih sayang seorang adik terhdap kakak dia. terkedu sekejap aku sebab seumur hidup aku, hanya orang yg tenangkan aku bila aku nangis, dan aku tak pernah tenangkan sesiapa. betapa aku nampak rasa bersalah dalam diri dia, dan betapa dia rindukan kakak dia. betul la orang cakap orang dekat pon kita merindu apatah lagi yang jauh di mata and kita tau dia xkan pernah kembali lagi. sakitnya kehilangan cuma dia saja yang tahu, sebab hanya dia yang alami, tapi aku harap dia takkan putus asa. sebab sakitnya rindu pada ahli keluarga sendiri tak ada sapa yang boleh tolong. kawan boleh dicari, tapi ibu, ayah, adik beradik tak ada galang ganti. i miss my family tonight.
semenjak 2 menjak nie aku macam ada learn something dari ramai manusia2 yang aku kenal tak kisah la sama ada aku sendiri rasa, atau aku buat dekat orang lain, atau aku sekadar menjadi pemerhati.. pilih mana2 yang aku suka, bila aku perlu salah satu daripada tu.

jenis-jenis perangai manusia bila dia menyampah nak layan kita antaranya bila kita bercakap tapi dia tak menyahut pon. itu memang tanda kritikal orang menyampah la dengan kita. sebab itu yg paling obvious. ada juga jenis manusia nie bila dia menyampah memang dia tak pandai langsung nak control riak muka dia, atau pun dia memang dengan ikhlas hati nak bagitau org tu yang dia sebenarnya tengah menyampah.

so, kesimpulannya faham reaksi muka dan gerak badan orang untuk tahu bila dia menyampah dengan kita.

IDOLA

okay.. hari nie xnak post pasal business tapi nak post pasal lain..

cerita DIA SEMANIS HONEY!!! gerenti memang ramai sangat yang tengok drama tu.. even aku sendiri pon terpengaruh tahap kuasa berapa aku pon xsure.. tapi seriously best!!!

ok DONE!! 


sebenarnya aku memang dah lama sangat minat dengan Siti Nordiana, since aku sekolah rendah lagi.. yala dah dia pon start menyanyi masa aku sekolah rendah kan, tak kan nak minat sejak dilahirkan logik la sikit ya dak.. lagu first yang aku ingat sebab one of my brother buka lagu tu kuat2 n nyanyi.. time tu memang lagu tu jadi fenomena remaja2 n kanak2 macam aku.. lagu PALING COMEL part yang paling aku ingat BOLA-BOLA API, YANG DULU NYA KECIL KINI MENJADI BESAR.. maka aku pon dengan pandainya fikir macam mana bola api tu kecil lepas tu dia besar.. zaman kanak-kanak kan... hidup dengan abang2 yang dalam hati ada taman sure akan dengar lagu jiwang hari-hari sebab tu aku boleh kenal n suka sangat degan Siti Nordiana since aku sekolah rendah until no…